Hoogbegaafdheid

Op deze avond krijgt u informatie over hoogbegaafdheid.
Eigenlijk geen goed woord. Je moet eigenlijk in het onderwijs en thuis niet kijken naar of iemand hoogbegaafd is, je moet kijken naar het kind. Wat heeft mijn kind/deze leerling nodig om tot leren te komen, om tot ontwikkeling te komen? Wat heeft mijn kind nodig om gelukkig te worden? Hoe bereid ik mijn kind voor op de maatschappij?

Om de antwoorden op deze vragen te kunnen vinden (dat is al lastig genoeg), is het belangrijk om ook kennis te hebben hoe het hoogbegaafde brein werkt, waar deze kinderen tegen aanlopen in sociale interactie, enzovoort. Behalve dat u iets hoort over de kenmerken, de werking van het brein, het sociaal functioneren, enzovoort, krijgt u ook handvatten voor thuis en voor in de klas. Er is ruimte aan het einde van de avond voor het stellen van vragen. U krijgt een hand out met de informatie van deze avond en extra informatie, o.a. wat u kunt doen als er meer nodig is.

Er is ook informatie beschikbaar op deze avond van Instituut Ponte (zij verzorgen bovenschoolse plusklassen en maken ook gebruik van ruimtes in onze school).

 

Maandag 28 januari 19:30 - 21:00 uur, Kristalweg 107 - René van Engelen

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de Schatkaartacademie via deze pagina.

 

Meer informatie

Wilt u meer lezen over hoogbegaafdheid op onze school, lees dan verder op deze pagina.

Wilt u meer lezen over onderzoek en advies: https://www.ponte.nl/