Growth and fixed mindset

Deze (relatief nieuwe) kennis is een belangrijke basis om leren en ontwikkelen van kinderen (en volwassen) te begrijpen en te stimuleren.

Carol Dweck en haar team hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar mindsets. Wat blijkt? Je kunt met de juiste mindset meer en meer leren, groeien. Met een fixed mindset blijkt je ontwikkeling stil te gaan staan en het aantal verbindingen tussen hersencellen af te nemen. Bij een fixed mindset blokkeert er veel in het hoofd: ‘Ik kan het toch niet, ik ben dom, ik begin er dus maar niet aan.’, ‘Iedereen vindt mij slim, dus ik begin maar niet aan dit nieuwe, want straks gaat het niet goed en denken ze dat ik niet slim ben.’ Om (nieuwe) dingen te ontwijken, kunnen kinderen bijvoorbeeld clownesk gedrag vertonen, verzetsgedrag of frustratiegedrag. Iemand met een growth mindset ziet inzet als de manier om te groeien en te leren. Je kunt jezelf verbeteren door je daarvoor in te zetten.

Op deze avond komen aan de orde:

Wat is een fixed mindset en wat is een growth mindset?

Wat zijn de gevolgen van het hebben van een fixed of growth mindset?

Wat doet het met een kind wanneer volwassenen om hen heen (ouders, leerkrachten) een fixed of growth mindset hebben?

Hoe stimuleer je een growth mindset bij kinderen thuis en in de klas?

U krijgt een hand out met de informatie uit deze avond en met extra informatie (waar kunt u bijvoorbeeld meer lezen/vinden hierover).

 

Woensdag 22 mei 19:30 - 21:00 uur, Kristalweg 107 - René van Engelen

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de Schatkaartacademie via deze pagina.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten? Bezoek dan de website van het platform.