Leerlingenraad

Op De Schatkaart hebben we een leerlingenraad. Zij bespreken hoe het gaat op school, wat er beter kan en nemen zelf het initiatief als ze iets willen veranderen. Dit jaar zitten Yassine (groep 5), Fabian (groep 6), Oliver (groep 7) en Imene (groep 8) in de leerlingenraad.
Beste ouders/Verzorgers,

We gaan ons eerst even voorstellen voordat we beginnen met de brief,

Imene, Oliver, Fabian, Yassine: de leerlingenraad.

We willen u iets vertellen, het gaat over milieuvervuiling & Join the pipe (voor als u het niet weet: join the pipe is een flessen merk en helpt Afrikaanse mensen met waterputten).  In het dagelijks leven gebruiken we als mensen heel veel plastic. Denk aan plastic zakjes, plastic bekers en andere verpakkingen. Als mensen dit niet netjes in de prullenbak gooien, komt het in het water en uiteindelijk in de zee. Dit wordt ook wel de plastic soep genoemd. De vissen en andere dieren in en om de zee kunnen hierdoor doodgaan.

Fabian en Oliver uit de leerlingenraad hebben contact opgenomen met join the pipe. Dit is een organisatie die in Afrika waterputten maakt om iedereen van water te voorzien. Zij willen ook in Nederland dat iedereen water gaat drinken. dat is beter voor het lichaam.

Join the pipe heeft voor onze hele school flessen ter beschikking gesteld om iedereen water te laten drinken. Ook vinden ze het fijn als er minder plastic gebruikt gaat worden om het water in te doen. Dat is beter voor het milieu en voor ons zelf (minder suikerhoudende dranken). De leerlingenraad van de Schatkaart gaat na de kerstvakantie deze flessen uitdelen aan alle leerlingen, we zouden het fijn vinden als er hierdoor geen plastic flesjes of pakjes meegenomen worden. De flessen mogen naar huis genomen worden, maar we willen graag dat ze dagelijks op school gebruikt worden.

We bedanken Join the pipe voor het geven van de flessen en we hopen dat iedereen in onze school hieraan gaat meewerken de plasticsoep te verminderen!

 

Groetjes,

alle leden van de leerlingenraad

 

 

PERSBERICHT: Leerlingenraad basisschool De Schatkaart voert actie voor vermindering plastic soep

 

 

join the pipe logoplastic_soep.png

De leerlingenraad van De Schatkaart wil een bijdrage leveren aan het terugdringen van de plastic soep in onze zeeën en oceanen. Daarom krijgen alle leerlingen van De Schatkaart een drinkfles van het merk ‘Join The Pipe’. Ze roepen de ouders op om vanaf de kerstvakantie kinderen geen plastic flesjes en pakjes meer mee te geven, deze zijn immers vervuilend. Kinderen kunnen na de kerstvakantie drinken (water) uit de drinkflessen.

Plastic soep ontstaat omdat we veel plastic gebruiken en ook nog eens veel van dit plastic niet in de afvalbak terecht komt, maar in het milieu. Als plastic in het water terecht komt, vervuild dit uiteindelijk de zeeën en oceanen. Vissen, zeeschildpadden en ander leven sterft hierdoor.

Fabian en Oliver uit de leerlingenraad hebben contact gehad met de organisatie Join The Pipe. Zij kregen de flessen van Join The Pipe om uit te delen. Zij vertellen wat er nog meer goed is aan de flessen van Join The Pipe: “Join The Pipe helpt in Afrika mensen bij het slaan van waterputten zodat meer mensen drinkbaar water hebben. Ze willen ook dat meer mensen in Nederland water gaan drinken want water is namelijk goed voor onze lichamen.”

De flessen mogen mee naar huis worden genomen, maar de leerlingenraad wil graag dat de flessen iedere dag in de klas worden gebruikt. De leerlingenraad eindigt een bericht aan de ouders met een een bedankje en een oproep:  “We bedanken Join The Pipe voor het geven van de flessen en we hopen dat iedereen in onze school hieraan gaat meewerken de plasticsoep te verminderen!”