Locatie: Home

Basisschool De Schatkaart: Talenten Ontdekken!

Op de Schatkaart gaan we op zoek naar de talenten en mogelijkheden van de leerling. Dat is elke dag weer een avontuur voor ons allemaal. Wij doen dat door aan te sluiten bij het bioritme van het kind. Een aanpak die aanwijsbaar resultaat boekt. Ook komen onze leerlingen al vanaf groep 1 in aanraking met Engels.

 

Ons onderwijs vanuit bioritme

Via ons  bioritmemodel zijn alle kinderen actief en intensief betrokken bij hun eigen leerproces en halen we het beste uit hun mogelijkheden. Ze leren zelfstandig te werken, samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen werk en handelen. De dagindeling ziet als volgt uit:

 

  • Leren en presteren: In de ochtend (vooral tussen 10 en 12u) is de beste tijd om nieuwe lesstof te leren en te oefenen. Onze leerlingen krijgen ‘s ochtends instructie op niveau in basisvakken als rekenen, lezen, spellen en schrijven. En ze worden gestimuleerd en ondersteund om het geleerde goed te oefenen zodat ze het helemaal beheersen.
  • Ontdekken en leren: In de middag (vooral tussen 13.30 en 15.30u) passen we de lesstof (zoals rekenen, taal, wereldoriënterende vakken en drama) themagericht en in samenhang toe. Leerlingen gaan zelf ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ook gaan ze, begeleid door de leerkracht, op zoek naar waar ze zich kunnen verbeteren.

 

Resultaat van leren volgens bioritme

Het succes van onze aanpak  blijkt bijvoorbeeld  uit onze Toetsscores, uit de inspectierapporten en wetenschappelijk onderzoek ondersteunt onze aanpak. Voor meer informatie over onderzoek zie http://www.nji.nl/nl/biologischritme.pdf , maar dat het werkt blijkt  vooral ook uit de individuele groei van onze leerlingen.

 

 

Wij hopen dat u de website en het filmpje met plezier bekijkt. Als u vragen of opmerkingen heeft of een keer persoonlijk kennis wilt maken dan horen wij graag van u. Neem daarvoor contact op met de locatiedirecteur.

Marlieke Leeuwenburgh
Locatiedirecteur

De Schatkaart Flyer

Download onze flyer in PDF formaat.

Nieuwsbrief ontvangen

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief.
Vul hieronder je e-mail adres in en
klik op verstuur.

Engels, een belangrijke taal!