Engels

Op de Schatkaart wordt er extra veel aandacht besteed aan Engels. Zo komen onze leerlingen al vanaf groep 1 in aanraking met Engels en wordt er niet alleen Engelse les gegeven, maar ook les in het Engels.
Een vaardigheid die goed van pas komt in de huidige geglobaliseerde samenleving. Als uw kind de Schatkaart verlaat kan hij zich op een eenvoudige manier uitdrukken en de taal behoorlijk verstaan.

We ontwikkelen ons als team op het gebied van de Engelse taal. Zo is het team van de Schatkaart naar Canterbury in Engeland geweest om nog meer kennis en ervaring op te doen in de Engelse taal. Deze worden gebruikt tijdens 'English day'  in de groep.

Informatie over onderzoek naar Engels als vreemde taal in het basisonderwijs vindt u hier http://www.europeesplatform.nl/nieuws/vroeg-beginnen-met-engels-werkt

Ouders van De Schatkaart hierover:

Being an expat family means that we find the English day very important for our child.  One day a week the children get to speak in her native language and she interacts with her classmates and teachers in English.  We really find this important because she spends the majority of her week at school and speaks more Dutch than English.

Every Wednesday Juliane is greeted in English when she arrives at school and her morning activity is done in English.  This is a great boost to her confidence.

- Lynette and Richard Croxford