Jaaragenda, Schoolgids en Schoolplan

In het Schoolplan, de Schoolgids en het Schoolondersteuningsprofiel vindt u meer informatie over De Schatkaart.

Als u rechts op Agenda drukt, verschijnt de Jaaragenda 2019-2020 die ook in de schoolgids staat.

Schoolgids 2019-2020

Hier vindt u de schoolgids van 2019-2020. Deze schoolgids bevat belangrijke informatie voor u als ouder om meer te weten over de gang van zaken op de school van uw kind.

Hierin zijn de ontwikkelingen van afgelopen jaar 2018-2019 verwerkt en kunt u  lezen wat de nieuwe geplande ontwikkelingen voor dit schooljaar zijn.

Uitgebreidere informatie over de school kunt u in het Schoolplan.

Schoolplan 2019-2023

Hier vindt u het schoolplan van Openbare Basisschool De Schatkaart in Delft. Wij maken onderdeel uit van de stichting Librijn openbaar onderwijs Delft en Rijswijk.

In het schoolplan geven wij u inzicht in het (meerjaren)beleid met betrekking tot de kwaliteit van het onderwijs op onze school. Het schoolplan legt een duidelijke relatie met het strategisch beleidsplan van Librijn (2019 t/m 2023). Het strategisch beleidsplan is vastgesteld voorafgaand aan het maken van dit schoolplan. In dit schoolplan vindt u ook wat we per jaar doen. Hier kan iets aan veranderd worden in de komende jaren, enkel met instemming van de Medezeggenschapsraad (MR) waarin ouders en team zijn vertegenwoordigd. Bij de jaarlijkse evaluatie van de school kijken we naar de onderwerpen en doelen die zijn omschreven in het schoolplan.

Bij de totstandkoming van het schoolplan zijn diverse geledingen van de school betrokken.: MR, ouders, leerlingen en leden van het team. Wij vinden het belangrijk dat het schoolplan een document is dat breed gedragen wordt en willen iedereen bedanken voor het meedenken en de inbreng.

Met een vriendelijke groet,

Namens De Schatkaart,

René van Engelen

Directie OBS De Schatkaart

Wat is een schoolplan?

Een schoolplan is een document waarin een school eens in de 4 jaar het beleid van de kwaliteit van het onderwijs beschrijft. In het schoolplan beschrijft elke afzonderlijke school welke aspecten van kwaliteit zij nastreven en op welke wijze zij voldoen aan de basiskwaliteit.

De school zal daarom inzoomen op de wijze waarop het personeelsbeleid is ingericht en hoe het pedagogisch-didactisch handelen van het onderwijspersoneel eruit ziet. Daarnaast zal een beschrijving van het stelsel van kwaliteitszorg een plek hebben in het huidige schoolplan.

Het schoolplan is gebaseerd op de strategische koers van de stichting Librijn. De strategische koers vormt de stip op de horizon en de school legt in het schoolplan uit op welke wijze zij daar komen én welke accenten zij leggen.

Vanuit dat schoolplan zal de school werken met jaarplannen en jaarevaluaties. Door deze evaluaties jaarlijks te doen, kunnen jaarplannen bijgesteld worden als doelen al eerder of juist nog niet behaald zijn. Hierover gaan bestuur en scholen in gesprek.

Op deze wijze is er zicht op de bereikbaarheid van de strategische koers en hetgeen meegenomen moet worden naar een volgende planperiode.

Schoolondersteuningsprofiel

Download: schoolondersteuningsprofiel (PDF)