Locatie: Nieuws

 Nieuws

medaille.jpg

Inspectierapport  GOED!

Hier vindt u het laatste nieuws over De Schatkaart. Wilt u automatisch op de hoogte gebracht worden van nieuws over onze school, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Vakanties en studiedagen 2017-2018:
Deze informatie vindt u onder het tabblad ouders, praktische informatie.

 

Actueel nieuws:

 

HOERA DE SCHATKAART BLIJFT OPEN!

Na een spannende tijd hebben we te horen gekregen dat de Schatkaart volgend jaar niet gaat sluiten. 

 

Open dag:  woensdag 21 maart

Zoekt u een school voor uw kind(eren)?

In de week van het openbaar onderwijs houden we op de Schatkaart een open dag. U kunt dan komen kijken bij ons op school. 

De open dag is op woensdag 21 maart van 8.45u-11.30u.

 

Ouderavond 27 maart 2018

De ouderavond van dinsdag 20 maart wordt een week verplaatst. Het wordt dinsdagavond 27 maart.
Om alle ouders de gelegeheid te geven om te komen regelt de Schatkaart altijd in samenwerking met Smallsteps (voor u gratis) opvang voor de kinderen. Wij (ouders en school) vinden het heel belangrijk dat alle ouders komen. 
Bent u nieuwsgierig naar hoe zo'n avond gaat en zit uw kind niet op de Schatkaart, dan kunt u zich aanmelden door te bellen naar school (015 2134609) of een e-mail te sturen (directie@deschatkaartdelft.nl)
U bent hartelijk welkom. 

 

Recent geplaatst bericht op de site van de gemeente Delft:

https://www.delft.nl/Inwoners/Nieuws_Harnaschpolder/De_Schatkaart_een_uniek_schoolconcept_in_Nederland

 

Schoolontbijt
Dinsdag 7 november hoeven de kinderen thuis niet te ontbijten voor ze naar school gaan. We gaan met elkaar ontbijten op school. We praten met de kinderen hoe belangrijk het ontbijt is als start van de dag. Zo maken we de kinderen zoveel mogelijk bewust van het feit dat ze 's morgens thuis goed moeten ontbijten voordat ze naar school te gaan

Gesprek met de wethouder.
Donderdag 26 oktober 2017 heeft de DMR (Deelmedezeggenschapsraad) van de Schatkaart een gesprek gehad met Aletta Hekker, de Delftse wethouder van onderwijs.
De wethouder is ervoor verantwoordelijk dat er in iedere wijk goed openbaar onderwijs is. 
Wat is het leuk om te horen dat de gemeente zich ook bewust is dat de Schatkaart een GOEDE school is. Ze hecht dan ook veel belang aan de aanwezigheid van de Schatkaart in de Harnaschpolder.

 

Blijvend belangrijke berichten:

 Onze minibieb

We hebben een echte minibieb op school. Elke dag mogen de kinderen om 15.30u (met of zonder hun ouders) een boek komen halen om thuis lekker te lezen.
De vindplaats
We hebben ook een echte bibliotheek op school. Alle kinderen hebben een pasje, waarmee ze kunnen lenen. De bibliotheek van Delft zorgt steeds voor de nieuwste boeken. In deze bibliotheek, we noemen het 'de vindplaats' is het heel gezellig. Het is ingericht als een huiskamer, met een bank, tafels en gezellige stoelen, een vloerkleed.
We hebben ook een hoek voor onze Engelse boeken. De kussens waarop de kinderen kunnen zitten zijn Engelse dropjes.

Zo krijgt toch iedereen plezier in het lezen!

Top:
We zijn als 'goed' beoordeeld door de inspectie.

Dinsdag 29 maart is de Schatkaart onderworpen aan een dubbel inspectieonderzoek. Zowel het kwaliteitsonderzoek voor groep 1 t/m 8 als het VVE onderzoek bij de kleuters  (waarin ook de kwaliteit binnen de samenwerking met de peuterspeelzaal Het Pareltje is meegenomen).
We scoren op de volgende onderdelen met goed zodat we ons een 'Goede' school mogen noemen
* Kwaliteit
*Veiligheid
*Samenwerking
*Didactisch handelen

We zijn enorm trots op dit resultaat. Leerlingen, ouders en school hebben dit met elkaar bereikt.

.

Vanuit Bert Klompmaker, oud directeur/bestuurder van Librijn
Op vrijdag 11 maart bracht ik als bestuurder van Librijn een bezoek aan onze school 'De Schatkaart'.

Ik probeer onze scholen regelmatig te bezoeken. Mijn doel is om een indruk te krijgen van de school en de ontwikkelingen in de school te volgen.

Ik bezoek de klassen en kijk wat er gedaan wordt binnen het onderwijs. De kinderen zijn vaak nieuwsgierig naar wie ik ben en wat ik kom doen. Vervolgens weten ze heel goed uit te leggen waar ze mee bezig zijn en hoe het in de klas werkt.
Bij het bezoek aan de Schatkaart had ik een positieve indruk, kinderen werken in een prettige atmosfeer en werken gericht aan hun opdrachten. Je ziet de kinderen ook vaak aan hun eigen werk en op hun eigen niveau werken. Ik bewonder de leerkrachten die van alle kinderen weten waar ze mee bezig zijn en wat hun sterke en zwakke kanten zijn.

Het was mooi de ontwikkeling van de school te zien. Een goed voorbeeld is het projectmatig werken. In elke bouw is het eerste thema 'samenleven' en de regels die we hanteren om dat goed voor elkaar te krijgen.
Een belangrijk thema in deze school met een 'Schat aan culturen'.

 

Bert Klompmaker, ouddirecteur/bestuurder Librijn.

  

 Hier vindt u informatie betreffende een mogelijke tegemoetkoming van de schoolkosten.

 Hier vindt u informatie over House of Typing.

 Nieuwe verkeerssituatie: verkeersknip.pdf     

 

 

 

 

 

 We werken N.A.R. (Netjes, Aardig en Rustig). Als dit goed besproken wordt met de kinderen, zowel op school als thuis, is het voor iedereen duidelijk hoe we nu omgaan met elkaar. namelijk Netjes, Aardig en Rustig. Uw kind kan zich dan veilig en prettig voelen, waardoor hij/zij beter tot leren komt

 

                                                     i love nar 1