Locatie: Nieuws

 Nieuws

medaille.jpg

Inspectierapport 2016  GOED!

Hier vindt u het laatste nieuws over De Schatkaart. Wilt u automatisch op de hoogte gebracht worden van nieuws over onze school, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Vakanties en studiedagen 2016-2017:
Deze informatie vindt u ook onder het tabblad ouders, praktische informatie.

 

Actueel nieuws:

Open ochtend op woensdag 22 maart 2017. 
Zoekt u een school voor uw zoon of dochter? Komt u dan kijken tijdens onze open ochtend op 22 maart. U bent welkom in de klassen van 10.00uur tot 12.00uur. De leerlingen laten u graag zien hoe er gewerkt wordt op de Schatkaart. 
De locatiedirecteur Marlieke Leeuwenburgh vertelt u graag meer over het onderwijs op de school.

Komt deze ochtend u niet goed uit? Geen probleem. U kunt ook een mailtje sturen of even bellen. We maken met plezier een aparte afspraak met u.

Het team van de Schatkaart wenst alle leerlingen en ouders een heel gelukkig en gezond 2017

gelukkig 2017

Op maandag 9 januari 2017 om 9.30u proosten we met alle kinderen op het nieuwe jaar.
Als u erbij kan zijn, bent u van harte welkom.

 

Studiedagen en vakantie

Vrijdag 23 december: de kinderen zijn vrij (na een gezellig diner op de donderdagavond, 22 december).

Maandag 26 december t/m/ vrijdag 6 januari: kerstvakantie

Vrijdag 24 februari 2017 zijn alle kinderen vrij. Het team van de Schatkaart heeft dan een studiedag. Hierna is het een week voorjaarsvakantie.

(Kijkt u voor de overige vakanties en studiedagen onder het tabblad ouders/praktische informatie.)

Zaterdag 1 oktober: groot feest op ons schoolplein. Meet en Greet
Zaterdag 1 oktober bruist het op ons schoolplein. We noemen het Meet en Greet. Alle bewoners van Harnaschpolder zijn welkom van 11.00u-15.00u om hieraan mee te doen. Maar natuurlijk zien we ook graag bewoners van buiten Harnaschpolder. Er zijn allerlei leuke, maar ook spannende activiteiten te doen. Ook is er van alles te eten en te drinken. We hopen alle ouders en kinderen, maar ook heel veel andere bewoners van de Harnaschpolder te zien. Ook de leerkrachten van de Schatkaart zijn aanwezig om van alles over de Schatkaart te vertellen aan bewoners die een nieuwe school zoeken.

 

 

Schooljaar 2015-2016


NAR

Voor de laatste weken van het schooljaar is er aandacht voor: 'allemaal anders en toch gelijk'. Meer hierover kunt u hier lezen.

Onze minibieb
Vanaf nu hebben we een echte minibieb op school. Elke dag mogen de kinderen om 15.30u (met of zonder hun ouders) een boek komen halen om thuis lekker te lezen.
De vindplaats
We hebben ook een echte bibliotheek op school. Alle kinderen hebben een pasje, waarmee ze kunnen lenen. De bibliotheek van Delft zorgt steeds voor de nieuwste boeken. In deze bibliotheek, we noemen het 'de vindplaats' is het heel gezellig. Het is ingericht als een huiskamer, met een bank, tafels en gezellige stoelen, een vloerkleed.
We hebben ook een hoek voor onze Engelse boeken. De kussens waarop de kinderen kunnen zitten zijn Engelse dropjes.

Zo krijgt toch iedereen plezier in het lezen!

Top:
We zijn als 'goed' beoordeeld door de inspectie.

Dinsdag 29 maart is de Schatkaart onderworpen aan een dubbel inspectieonderzoek. Zowel het kwaliteitsonderzoek voor groep 1 t/m 8 als het VVE onderzoek bij de kleuters  (waarin ook de kwaliteit binnen de samenwerking met de peuterspeelzaal Het Pareltje is meegenomen).
We scoren op de volgende onderdelen met goed zodat we ons een 'Goede' school mogen noemen
* Kwaliteit
*Veiligheid
*Samenwerking
*Didactisch handelen

We zijn enorm trots op dit resultaat. Leerlingen, ouders en school hebben dit met elkaar bereikt.

De studiedagen van maandag 11 april en woensdag 22 juni gaan niet door.
De kinderen komen gewoon naar school.

Vanuit Bert Klompmaker, directeur/bestuurder van Librijn
Op vrijdag 11 maart bracht ik als bestuurder van Librijn een bezoek aan onze school 'De Schatkaart'.

Ik probeer onze scholen regelmatig te bezoeken. Mijn doel is om een indruk te krijgen van de school en de ontwikkelingen in de school te volgen.

Ik bezoek de klassen en kijk wat er gedaan wordt binnen het onderwijs. De kinderen zijn vaak nieuwsgierig naar wie ik ben en wat ik kom doen. Vervolgens weten ze heel goed uit te leggen waar ze mee bezig zijn en hoe het in de klas werkt.
Bij het bezoek aan de Schatkaart had ik een positieve indruk, kinderen werken in een prettige atmosfeer en werken gericht aan hun opdrachten. Je ziet de kinderen ook vaak aan hun eigen werk en op hun eigen niveau werken. Ik bewonder de leerkrachten die van alle kinderen weten waar ze mee bezig zijn en wat hun sterke en zwakke kanten zijn.

Het was mooi de ontwikkeling van de school te zien. Een goed voorbeeld is het projectmatig werken. In elke bouw is het eerste thema 'samenleven' en de regels die we hanteren om dat goed voor elkaar te krijgen.
Een belangrijk thema in deze school met een 'Schat aan culturen'.

Binnenkort is er een ouderavond waar we met elkaar ook over dit thema spreken. Ik zal daar ook bij aanwezig zijn en hoop u allen te ontmoeten.

Bert Klompmaker, directeur/bestuurder Librijn.

  

 Hier vindt u informatie betreffende een mogelijke tegemoetkoming van de schoolkosten.

 Hier vindt u informatie over House of Typing.

 Nieuwe verkeerssituatie: verkeersknip.pdf     

 

 

 

 

 

 We werken N.A.R. (Netjes, Aardig en Rustig). Als dit goed besproken wordt met de kinderen, zowel op school als thuis, is het voor iedereen duidelijk hoe we nu omgaan met elkaar. namelijk Netjes, Aardig en Rustig. Uw kind kan zich dan veilig en prettig voelen, waardoor hij/zij beter tot leren komt

 

                                                     i love nar 1